Vijf nieuwe partijen willen in gemeenteraad

Hoe Veilig is het openbaar vervoer in Almere.
3 januari 2018
Toegankelijk en betaalbaar medische zorg
12 januari 2018

Vijf nieuwe partijen willen in gemeenteraad

Bij de komende Almeerse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 doen vijf nieuwe partijen een gooi naar een raadszetel. Tot woensdag konden nieuwe partijen zich inschrijven bij de gemeente.

De nieuwe partijen zijn:
– Wonen ondernemen werken
– Wstav
– Almere Anders 2018
– Partij voor de dieren
– Respect Almere

Ondernemer
Wonen ondernemen en werken is de partij van ondernemer Martijn van Riet. Hij is werkzaam bij restaurant Gateway Diner in Almere en van het bedrijf MKB Group. Met MKB Group wilde hij eerder in Lelystad honderden appartementen maken aan het Maerlant. De gemeente Lelystad keurde dat plan niet goed.

Kleur
Wstav is de afkorting van de nieuwe partij ‘Wij Staan Voor’. Op de site van de partij prijkt de leus ‘wij staan voor rijkdom in kleur.’ Volgens Wstav is de Almeerder anno 2017 rijk aan kleur en rijk aan diversiteit. “Kijk naar alle nationaliteiten, en vlaggen”, schrijft de partij.

Verder staan op de site veertien verschillende vlaggen met daarbij de uitleg over de partij in verschillende talen. De partij is nog opzoek naar kandidaten voor op de kieslijst.

Andere partijen
De partijen ‘Almere Anders’, ‘Partij voor de Dieren’ en ‘Respect Almere’ hadden eerder al aangegeven mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Almere Anders 2018 is de partij die oud-VVD-ers hebben opgericht. Respect Almere is de partij van oud PVV-er René Eekhuis. Hij werd uit de fractie gezet nadat omdat hij zonder medeweten van anderen 17.500 euro van de fractie naar zijn rekening zou hebben overgemaakt.

Eekhuis beweert dat hij dat niet heeft gedaan. Voor de Partij voor de Dieren is Leonie Vestering de lijsttrekker. Momenteel is ze Statenlid voor deze partij.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.

bron: Omroep Flevoland

Comments are closed.