Vinaida Sno

Vinaida Sno een jonge vrouw van Surinaamse komaf. Vanaf mijn achtste levensjaar ben ik actief geweest in diverse verenigingen. Ik begon bij de Surinaamse padvinderij, Jeanne ‘D arc. Ook was ik lid van majorette vereniging Las Colitas en Las Afables. Mijn passie is muziek en ik heb actief een percussie instrument gespeeld voor Surinaams bekendste brassband ‘Parbo Brassband’.
Vinaida_Sno_10.jpg

Kandidaat Nr.3

Het sociaal maatschappelijke trok mij zeer erg aan vandaar dat ik op mijn 16e lid werd van Youth Advocacy Movements (YAM) een jeugdarm van Stg.Fajalobi en ik mocht Suriname vertegenwoordigen binnen de Caricom activiteiten in Zuid Amerika.

Naar aanloop van de Surinaamse parlement verkiezingen in 2010 heb ik plaatsgenomen in een ondersteunende commissie waar ik adviezen gaf ten aanzien van het Surinaams jongeren beleid.

In Suriname heb ik het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) richting Algemeen Vormende Fase en de Beroeps Vormende Fase doorlopen. In mei 2011 ben ik naar Nederland gekomen om mijn opleiding verder voort te zetten aan de Christelijke Hoge school van Windesheim.

Maart 2014 tot juli 2017 ben ik als voorzitter van Stichting Ons Pleintje Almere actief geweest. In deze periode het ik nauw samengewerkt met onder andere de politie Almere, de gemeente Almere, Stg. Leger Des Heils, Stg. SMOA en Stg. Kwintes om het plein beheersbaar te maken.

Nu ben ik werkzaam als leerkracht basisonderwijs op een basisschool te Amsterdam.

Wstav staat dicht bij mensen